Theorietoets Rodenborch

Theorietoets Rodenborch

Het doel van deze les was om alle theorie uit het boekje te herhalen zodat de leerlingen de week daarna de toets goed voorbereid konden maken. Herhalen is immers een belangrijke leerstrategie die effectief is gebleven voor het beter onthouden van stof (bijv. Rohrer, 2012). Ik heb daarom gekozen voor een formatieve manier van toetsen om ze voor te bereiden op de vragen die zouden komen. Zo kregen de leerlingen ook meteen inzicht in welke onderwerpen ze al wel en niet begrepen en dit kon hen helpen om de toets gericht voor te bereiden (de Kleijn, Bouwmeerster, Ritzen, Ramaekers, & van Rijen, 2013). Hieronder vind je de toets en de begeleidende presentatie die vooraf ging aan de die toets.

Rohrer, D. (2012). Interleaving helps students distinguish among similar concepts. Educational Psychology Review, 24, 355-367.

De Kleijn, R. A., Bouwmeester, R. A., Ritzen, M. M., Ramaekers, S. P., & Van Rijen, H. V. (2013). Students’ motives for using online formative assessments when preparing for summative assessments. Medical teacher, 35(12), e1644-e1650.

theorie Rodenborch

theorie Presentatie rodenborch 28 november