Oriëntatie op Beroep

Isolde van Allemeersch en Tinka van Os staan aan het roer bij MusicPlus Academy. Later is ook Suzan Lutke aangesloten bij dit team. Isolde en Tinka zijn twee super energieke en enthousiaste dames die vanuit hun passie er voor hebben gekozen zich volledig te gaan storten op het muziekonderwijs. Allebei hadden ze een achtergrond vanuit het bedrijfsleven. Maar met deze ervaring op zak hebben zij een organisatie weten op te bouwen die veel raakvlakken heeft gecreëerd met het muziekonderwijs.

De Music+ Academy is een organisatie die zich inzet voor goed en inspirerend muziekonderwijs voor ieder(e) kind/jongere, zowel binnen het Primair als Voortgezet Onderwijs. We werken hierbij nauw samen met de Vereniging Leraren Schoolmuziek (VLS), opleidingen Docent Muziek van de verschillende conservatoria, andere culturele organisaties en vele (vak)docenten.

Ze bieden inspiratie en nascholing voor muziekdocenten en fungeren als projectleider en adviseur in visie/verandertrajecten en projecten bij scholen en culturele instellingen.

Het Netwerk dat zij de afgelopen jaren hebben opgebouwd is hierdoor gigantisch te noemen. Dus als je een spin in het web zoekt m.b.t. muziekeducatie in heel Nederland, dan moet je hier zijn!

Wat ik heb geleerd van deze dames is dat enthousiasme en wilskracht de ingrediënten zijn voor succes. Ook mijn achtergrond is zeer gevarieerd maar zij hebben mij nieuwe inzichten gegeven hoe ik mijn ervaring uit andere werkvelden mee kan nemen in mijn toekomst als muziek onderwijzer.