Biografie

Mijn naam is Roy van Lent. Ik ben geboren op 7 januari 1986 en kom uit ‘s-Hertogenbosch. Als er iets centraal staat in mijn leven is het muziek. Al in mijn vijfde levensjaar kreeg ik mijn eerste muziekles. Ik ben begonnen op de kleine trom bij de lokale harmonie te ‘s-Hertogenbosch met het gevolg dat ik eerder muziek kon lezen dan Nederlands. Een mooi begin voor een muzikale carrière.

1FD320DB4E84458CB493E8BFDABA314F1024Na enkele jaren als slagwerker door het leven te zijn gegaan, kreeg ik steeds meer interesse voor melodie-instrumenten. Daarom besloot ik om saxofoon te gaan spelen. Het bleef echter niet alleen bij de saxofoon. Na verloop van tijd kwam ik steeds meer in mijn element en besloot ik om nog een instrument te gaan leren, namelijk de trompet. Uiteindelijk ben ik echt verliefd geworden op dit instrument en kunt u mij vandaag de dag nog steeds tegen komen als trompettist.

Na het VWO vervolgde ik mijn studie aan de Universiteit van Utrecht in de richting Muziekwetenschap. Daarnaast ben ik ook gaan studeren aan het conservatorium van Utrecht, met als hoofdvak klassiek trompet bij Arto Hoornweg. Daarna ben ik nog overgestapt naar het conservatorium van Tilburg om het klassieke aan te vullen met lichte muziek. Daar studeerde ik bij Martijn de Laat en Toon de Gouw. Ook volgde ik tijdens mijn studie vele masterclasses bij o.a. Eric Vloeimans, Willem van de Vliet, Peter Masseurs, Ad van Zon, Roy Poper, Ack van Rooij enz. Kijk bij mijn links voor de websites en meer informatie over deze te gekke virtuosen.

Tegenwoordig komt u mij voornamelijk tegen als uitvoerend en docerend musicus en als dirigent. Als arrangeur en componist ben ik actief in de HaFabra wereld, schrijf ik regelmatig stukken voor dweilorkesten en treft u mijn werk aan in het carnavalscircuit van Oeteldonk en omgeving. Ook treed ik op als solist en speel ik regelmatig in musicals en theatershows.

Ik wens u veel plezier bij het bezoeken van mijn site en mocht u eventuele vragen hebben naar aanleiding van deze site dan sta ik u graag te woord! U kunt ten alle tijden contact opnemen met mij via:
info@vanlentmusic.nl

Een muzikale groet,
Roy van Lent